Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κάστρο της Χίου?


Ειδήσεις αναφορικά με το Κάστρο της Χίου, έφερε η συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Χίου, το απόγευμα της Παρασκευής.
Η πρώτη είδηση αφορά τη στάθμευση των οχημάτων, εντός του συνοικισμού του Κάστρου, αφού όπως επισημάνθηκε από τη Νέα Αντίληψη, είναι σχεδόν αδύνατη η μετακίνηση μέσα στα στενά του Κάστρου αφού τα Ι.Χ οχήματα κλείνουν τους δρόμους διαρκώς. Έτσι μετά την εισήγηση του Γ. Χαλλιορή, ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει απαγόρευση της εισόδου των οχημάτων μέσα στον συνοικισμό εκτός των κατοίκων στους οποίους θα παραχωρηθεί ειδική κάρτα στάθμευσης.
Η δεύτερη είδηση έρχεται αναφορικά με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσα στα τείχη, όπου σύμφωνα με τον Π. Στεφάνου, θα εξεταστούν κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν ενώ ο Γ. Καζάνας εκ μέρους της δημοτικής κοινότητας Χίου, ζήτησε την απομάκρυνση συγκεκριμένης επιχείρησης από την πλατεία του Φρουρίου που κρίνεται ως επιζήμια.
Αυτό αναφέρει το kounoupi.gr
Πολύ ευχάριστα όλα αλλά υπάρχει μία τρομερή ασάφεια! Το ρεπορτάζ αναφέρει "θα υπάρξει απαγόρευση της εισόδου των οχημάτων μέσα στον συνοικισμό εκτός των κατοίκων στους οποίους θα παραχωρηθεί ειδική κάρτα στάθμευσης" η κάρτα στάθμευσης εξασφαλίζει την στάθμευση ΟΧΙ την κυκλοφορία!
Μάλλον εννοούν στον Δήμο και θα είναι πολύ θετικό στην περίπτωση που τηρηθεί αυτό που είχε προτείνει η Εθελοντική ομάδα του Κάστρου σε παλαιότερο άρθρο της (http://www.chioscastle.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=128:2011-01-16-08-18-57&catid=6:---q-----q&Itemid=40) το ειδικό σήμα κυκλοφορίας που έχουν και άλλοι ιστορικοί οικισμοί.Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το www.chioscastle.gr και δείχνει ένα ανάλογο σήμα στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cna certification