Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΝΕΝΗΤΩΝ
Πρόταση για την αξιοποίηση του βεβαιωμένου Γεωθερμικού πεδίου των Νενήτων αλλά και για την έρευνα πιθανού πεδίου στην ίδια περιοχή, κατέθεσε η εταιρεία Αιγαιοηλεκτρική Ροδοκλίνων στην οποία συμμετέχει η Προμηθευτική του Δήμου Χίου με 49%. Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της Προμηθευτικής Σ. Γδύσης, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που περιλαμβάνει την ίδρυση μονάδας αφαλάτωσης που θα λειτουργεί με γεωθερμική ενέργεια αλλά και την δημιουργία θερμοκηπίου και ξηραντήριου, με τη συνολική επένδυση να φτάνει το 1.000.000€. Να σημειωθεί ότι για την εκμίσθωση του ίδιου πεδίου έχει κατατεθεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου, που θα εξετάσει τους φακέλους, μια ακόμα πρόταση από μια κοινοπραξία εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.
Ωστόσο, όπως δηλώνει ο Σ.Γδύσης, η πρόταση της Αιγαιοηλεκτρικής είναι άρτια και ολοκληρωμένη, ενώ το γεγονός ότι εμπλέκεται σε αυτή και η δημοτική επιχείρηση διασφαλίζει ότι η εκμετάλλευση της γεωθερμίας θα υλοποιηθεί με ασφάλεια και υψηλό βαθμό αξιοποίησης ώστε τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν να δημιουργήσουν το έναυσμα για την παραπέρα ανάπτυξη της περιοχής.
Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη και το αν η Προμηθευτική μπορεί να «αντέξει» την οικονομική συμμετοχή της στο εγχείρημα ο κ.Γδύσης επισημαίνει ότι υπάρχει η βούληση από την πλευρά της δημοτικής αρχής για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ το γεγονός ότι στην Αιγαιοηλεκτρική Ροδοκλίνων η Προμηθευτική διαθέτει το 49% επιτρέπει την ένταξη στον αναπτυξιακό. Εξάλλου όπως λέει ο ίδιος οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούνται με σχετική ευκολία και από τις τράπεζες.  Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια αναμένονται σε περίπου 1.5 μήνα. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cna certification