Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Έφθασαν τα προκάτ... ξεκινάνε οι εργασίες


Στη Χίο βρίσκονται από χθες οι περίπου 10 από τις 20 ελαφριές αίθουσες (προκάτ), που μέσα σε διάστημα 15 ημερών θα μεταφερθούν και θα τοποθετηθούν σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Χίου, για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών του νησιού σε αίθουσες διδασκαλίας.
Όπως ανέφερε στο «K» ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Ν. Νύκτας, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο 1ο Γυμνάσιο και το 7ο Δημοτικό σχολείο, όπου η τοποθέτηση των προκάτ θα πρέπει να γίνει άμεσα για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στα συγκεκριμένα σχολεία.
Το σύνολο των αιθουσών που αναμένεται να στοιχήσουν περίπου 400.000 ευρώ συνολικά θα κατανεμηθούν ως εξής:

Σχολείο
Αριθμός Προκάτ
1ο Γυνάσιο Χίου
4μεγάλες και 4 μικρές αίθουσες
7ο Δημοτικό Χίου
8 αίθουσες
2ο Δημοτικό Χίου
2 WC
Λύκειο Καλαμωτής
4 αίθουσες
1ο Δημοτικό Βροντάδου
1 WC

Σημαντικά όμως είναι και τα νέα σχετικά με το δημοτικό σχολείο της Ερυθιανής αφού από χθες βρίσκονται στο χώρο τόσο ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις διαδικασίες αποκατάστασης του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου όσο και ειδική ομάδα από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Πάντως τα ευχάριστα σχετικά με τον τομέα της παιδείας συνεχίζονται και σήμερα  καθώς έρχεται στη Χίο σταδιακά ο απαραίτητος εξοπλισμός από τον ΟΣΚ που είχε ζητηθεί από το κάθε σχολείο και ο οποίος περιλαμβάνει Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, γραφεία, θρανία, φωτοτυπικά μηχανήματα και άλλα.

kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cna certification