Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τελευταίο «αντίο» στους δύο αστυνομικούς


Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύονται σήμερα οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣπου έπεσαν νεκροί κατά την αιματηρή συμπλοκή της Τρίτης.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκαν οι κηδείες των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσαν νεκροί κατά την αιματηρή συμπλοκή της Τρίτης.
Ο 22χρονος Γ. Σκυλογιάννης κηδεύτηκε στις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Τρίκαλα.
Σις 15.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι, συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 23χρονο Γ. Ευαγγελινέλη. Δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο ναό, σχηματίζοντας πομπή με τις μοτοσυκλέτες τους.
Το κλίμα στην κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού ήταν εκρηκτικό και μάλιστα κατώτεροι αστυνομικοί και πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, καθώς και παριστάμενους πολιτικούς.
Στο κοιμητήριο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον νεαρό ειδικό φρουρό, ενώ πολίτες στράφηκαν ιδιαίτερα εναντίον του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., που εκπροσωπούσε την ηγεσία, και του διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατηγορώντας τους για τις ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο της ασφάλεια των αστυνομικών, που υπηρετούν σ΄αυτήν.
Την ίδια αντίδραση είχαν οι παριστάμενοι στην κηδεία και απέναντι στους πολιτικούς, τους οποίους απώθησαν για να μη μπουν στο νεκροταφείο.
Σε σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξήγησε ότι δεν παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία του 23χρονου αστυνομικού, σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειάς του να παραβρεθούν σε αυτήν μόνο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του.
Επιπλέον, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την οδύνη της και δεσμεύθηκε να αναλάβει όλα τα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών τους.
Υπενθυμίζεται πως με εντολή του Χρήστου Παπουτσή μεσίστιες κυματίζουν οι ελληνικές σημαίες τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στα κτήρια που στεγάζονται τα Σώματα Ασφαλείας.
Με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε από όλο το προσωπικό, στη μνήμη των δύο θυμάτων του μακελειού.
Ενός λεπτού σιγή τήρησαν καιοι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ως ελάχιστη τιμή και ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια σε κάθε μαφιόζικη δολοφονική ενέργεια από όπου και αν αυτή προέρχεται.
Εν τω μεταξύ οι έρευνες για τη σύλληψη των αδίστακτων δραστών συνεχίζονται, με την αστυνομία να δίνει βάση στη μαρτυρία του υπαλλήλου του περιπτέρου που λήστεψαν στο Μενίδι πριν από την αιματηρή συμπλοκή. Ο αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να κάνει λόγο για τέσσερις βαριά οπλισμένους ληστές.
Εν τω μεταξύ, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα δύο από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά των αστυνομικών δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες εγκληματικές ενέργειες.
Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στην ενέδρα θανάτου και τραυματίστηκαν εξακολουθούν να νοσηλεύονται, χωρίς να βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ένας εξ αυτών φέρει θλαστικό τραύμα στο γόνατο και υποστηρίζεται ψυχολογικά, λόγω του σοκ που υπέστη, ενώ αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο.
Ο δεύτερος τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από αγγειοχειρουργό το τραύμα που φέρει στη βουβωνική χώρα από βλήμα το οποίο εισήλθε στο σώμα του από το δεξιό γλουτό και έχει βλάψει τη μηριαία φλέβα.
ΛΑΟΣ: Εξαιρετικά βαρύ το τίμημα αίματος που καταθέτει η Αστυνομία
«Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει, όχι όμως και η συνείδηση της Πολιτείας... Ας συνειδητοποιήσουμε ότι είναι εξαιρετικά βαρύ το τίμημα του αίματος που καταθέτει η Αστυνομία για να συνεχίζουν κάποιοι να την απαξιώνουν λόγω ή έργω...», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης.
NAFTEMPORIKI.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cna certification