Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το Καρναβάλι της Χίου,η ΜΟΣΤΡΑ!



Έτοιμοι όπως όλα δείχνουν, είναι οι Θυμιανούσοι προκειμένου να υποδεχτούν στο χωριό τους, επισκέπτες από κάθε γωνιά της Χίου αλλά και της Ελλάδας, που θα παρακολουθήσουν τόσο την Παρασκευή όσο και την τελευταία Κυριακή της αποκριάς,  το έθιμο της Μόστρας αλλά και τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων.
Με πυρετώδεις προετοιμασίες μικροί και μεγάλοι, μαραγκοί, σιδηρουργοί, καλλιτέχνες αλλά και απλός κόσμος, βάζει τις τελευταίες πινελιές πάνω στα σατυρικά ομοιώματα που θα μεταφερθούν με τα αυτοσχέδια άρματα στα στενά των Θυμιανών και θα χαρίσουν και φέτος άφθονο γέλιο αλλά και αίσθηση με την καλλιτεχνική τους αρτιότητα. Στο στόχαστρο είναι τόσο η οικονομική κρίση όσο και άτομα που απασχόλησαν την επικαιρότητα όπως ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος αποτελεί βασικό θέμα του φετινού καρναβαλιού.
Στην παρέλαση της Κυριακής, θα συμμετέχουν τόσο οι μαθητές του δημοτικού των Θυμιανών, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετέχουν καρναβαλιστές τόσο από το Χαλκειός όσο και από την Καλλιμασιά, δίνοντας στις εκδηλώσεις καθολικό τόνο.
Ενδιαφέρον πάντως είναι το πλούσιο πρόγραμμα του τριημέρου αφού από την Παρασκευή το απόγευμα τα Θυμιανά θα γίνουν το κέντρο του νησιού.
Έτσι στις 17:30 την ίδιας μέρας, θα ξεκινήσει το κυνήγι του χαμένου θησαυρού το οποίο θα διαδεχθεί το ανέβασμα της Μόστρας, ενώ το Σάββατο θα συνεχιστεί το παιχνίδι με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις τις Κυριακής, με το Ταλίμι και την Παρέλαση των αρμάτων. Τις φετινές εκδηλώσεις θα ντύσει μουσικά η φιλαρμονική του Δήμου Χίου, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση φωτογραφίας και προβολή βίντεο από τα πρώτα καρναβάλια της δεκαετίας του 1950.

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cna certification